Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

De 10 mooiste nationale parken van Amerika

Logo https://reizen.anwb.nl/de-10-mooiste-nationale-parken-van-amerika

Wild, woest, rijk aan bijzondere flora & fauna én groter dan de gemiddelde provincie in Nederland. Wij selecteerden de 10 mooiste.

Naar boven

Death Valley National Park, in 1994 gecreëerd, is een van de meest recente parken. En een van de grootste, de helft van België past er in. Heet en droog. Gemiddelde regenval per jaar: twee centimeter. Maar áls er meer valt dan resulteert het in bloemenvelden vol gele Desert Gold en roze Desert Five Spot bloemen.

Naar Death Valley met Fox

Naar boven

Olympic National Park ligt op een schiereiland aan de Stille Oceaan en kent een enorme variëteit aan ecolandschappen. Eigenlijk is Olympic National Park drie parken in één; met een kuststrook van 92 kilometer, de regenwouden en de bergen, waarvan Mount Olympus de hoogste is met 2428 meter.

Naar Olympic met Travelhome

Naar boven

Glacier National Park in Montana heeft beren, elanden en poema’s, met de Rocky Mountains als achtergrond. In het noorden spreidt het Waterton-Glacier National Park zich uit over de Verenigde Staten en Canada. In Canada gaat het over in het Waterton Lakes National Park. Het park telt 26 gletsjers en 130 meren.

Naar de Rocky Mountains met ANWB Ledenreizen

Naar boven
Naar boven

Bryce Canyon National Park in het zudwesten van Utah heeft honderden door erosie gevormde zandstenen hoodoos en kent een groot aantal unieke rotsformaties. Het park is vernoemd naar Ebenezer Bryce, een Mormoonse pionier die in de 19de eeuw aan de voet van de canyon woonde.

Naar Bryce Canyon met Travelhome

Naar boven

Zion National Park biedt canyons, tafelbergen en vier verschillende ecosystemen. Het park ligt in het zuidwesten van de staat Utah en Las Vegas ligt op drie uur rijden. Het park kent vier routes: de Zion-Mount Carmel Highway, de Zion Canyon Scenic Drive, Kolob Canyons Road en Kolob Terrace Road.

Camper & Cruise Zuidwest USA

Naar boven

Arches National Park in Utah heeft een woestijnklimaat. Erosie van miljoenen jaren creëerde hier prachtige rotsformaties. De naam dankt het park aan de meer dan 2000 door de natuur gevormde zandstenen bogen. Arches heeft als filmlocatie gediend voor John Wayne-westerns en Thema & Louise.

Naar Arches National Park met Travelhome

Naar boven

Yosemite  (spreek uit: Josèmuttie) National Park in de Sierra Nevada in Californië uit 1890 heeft kliffen en watervallen, waaronder de grootste van de VS, de Yosemite Falls van 739 meter. Het park trekt na de Great Smoky Mountains de meeste bezoekers van alle parken, meer dan 4 miljoen per jaar.

Naar Yosemite National Park met Travelhome

Naar boven

Yellowstone National Park heeft meer dan zestig diersoorten, waaronder de bizon. Yellowstone National Park is het eerste nationale park ter wereld (1872) en strekt zich uit over de staten Wyoming, Montana en Idaho. Het bekendst is het park om zijn meer dan tweehonderd geisers. De beroemdste? Old Faithful.

Naar Yellowstone en Rocky Mountains met Fox

Naar boven

Het Everglades National Park is de grootste tropische wildernis in het zuidelijke puntje van Florida, niet ver van Miami. Het park werd in 1947 geopend en er leven meer dan 200 verschillende vissen, 350 vogelsoorten, 120 verschillende bomen en duizend planten.

Naar de Everglades met Fox

Naar boven
Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan