Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

De Hautes-Alpes per e-MTB

Logo https://reizen.anwb.nl/e-mtb-en-in-de-hautes-alpes

Naar boven
In de Franse Alpen - met name in het
Parc Naturel Régional du Queyras - ligt een netwerk van routes. Zoals de Grande Traversée des Hautes-Alpes. Ons plan? Grote delen van de GTHA volgen. 5 man, 6 dagen. 

Naar boven

Zojuist geluncht op de Col du Lautaret, na een probleemloze klim door de Vallée de la Guisane. En nu fietsen we 2100 meter hoog, op de Chemin du Roy. De Weg van de Koning.

Naar boven

Dat wij hier biken, is best bijzonder, gezien onze conditie (matig) en leeftijd (55-plus). Toverdrank? Mais non, wij trappen met een motortje. Langs verbaasde steenbokken en gele papavers. 

Naar boven

Paden waarop je met je gewone fiets niet (meer) kunt trappen - of enkel met veel moeite - liggen met zo'n motortje (weer) binnen bereik. Slechts af en toe moeten we uit het zadel, voor een sneeuwveldje of bergstroom.

Naar boven

Panoramapunt met zicht op Briançon. de hoogst gelegen stad van Frankrijk. Met werelderfgoed, dankzij Vauban, de geniale vestingbouwer van de Zonnekoning.Naar boven
Briancon

Oudste kerk der stad, met fresco’s uit de 15de eeuw. Enkele jaren geleden bij toeval ontdekt, toen het plafond van het kolenhok werd schoongemaakt. 


Naar boven

Eten & slapen doen we elke avond in een gîte d’étape. Zoals in Cervières, bergdorp aan de voet van de Col d’Izoard. De col zelf is voor morgen, na het ontbijt. 


Naar boven

2360 meter hoog en okselfris, dankzij dat motortje. Meer weten over e-mtb's?
Klik dan hier.


Naar boven

Gedenkteken voor Coppi en Bobet. In de Casse Déserte, 's zomers een zinderende rotswoestijn, maar…

Naar boven

In mei is het er nog wit. We trappen door. Naar een terras in het gehucht Brunissard, waar vijf salades montagnarde op ons wachten. En vijf stopcontacten op onze accu’s.

Naar boven

We hebben 't geprobeerd: een stukje per auto. Maar uiteindelijk beviel de e-bike toch het beste. Trappen in de zoete geur van dennenshampoo, aangemoedigd door duizend klaprozen.

Naar boven

Zo belanden we in Aiguilles, bergdorp in het hart van de Queyras. Met een boulangerie en een pharmacie in pocketformaat, een pleintje met een klaterbron en een herberg, knus en krakend. 

Naar boven

We biken over smalle én brede paden, want die zijn er ook. Sterker nog, bij SNP Natuurreizen kun je een 8-daagse reis boeken waarbij je vooral over vrij brede paden door de Hautes-Alpes trapt.

Naar boven

Over die 8-daagse e-mtb-reis?
Klik dan hier.

Naar boven

Op een e-mtb kun je kiezen voor de mate waarmee het motortje je helpt. Vaak heb je 3 standen. Bijkomend voordeel: fietsers die niet even sterk zijn, kunnen prima samen een tocht maken. Overigens, zie je ons hier fietsen?

Naar boven

Een deel van de groep kiest een snelle weg terwijl de rest voor een andere route gaat. Zodat als die bij de gîte arriveert, subgroep 1 al fris onder de douche uitkomt.

Naar boven

Een vestingdorp, eind 17de eeuw opgetrokken door - je kent 'm inmiddels - Vauban. Encore werelderfgoed. Met wallen en bastions, waartussen arsenaal, wasplaatsen, kazernes, kruitmagazijn, kerk en kroeg.

Naar bovenEen waterval, maar dan versteend,  we trappen erlangs op de laatste fietsdag. Rollend van Champcella naar Embrun, dat als bijnaam het Nice der Alpen heeft. Overdreven? Oui-oui, maar zeker wel bekoorlijk.

Naar boven
Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan