Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Gent: literair kroeglopen

Logo https://reizen.anwb.nl/gent-literair-kroeglopen

Een stad waar de verhalen voor het oprapen liggen en schrijvers graag zijn – al is het maar in de cafés. Wie boeken leest moet ooit in zijn leven naar Gent, de meest literaire stad van allemaal. 

Tekst: Marjolein van Rotterdam
Fotografie: Jurjen Drenth

Naar boven

Gent is een boekenstad. Ja, ja, fluistert u nu, welke stad is dat niet? Daar zit iets in. Maar: Gent heeft meer met boeken dan welke Belgische stad ook. Onder de illustere stadgenoten zijn grote schrijvers. Gent heeft talloze literaire routes, een boekentoren en een bloeiende zondagse boekenmarkt. Volg de sporen van de schrijverkes en je belandt in de kroeg.

Naar boven

De illustere gebroeders Claus-kroeg waar nu poëzievoorstellingen, stand-up comedy, cabaret, en jazzconcerten zijn. Hoogstraat 1.

Naar boven

Zoals ze zelf zeggen  'een heel fijne en typische Gentse borrellocatie pal in het historische centrum van Gent.' Geen woord aan gelogen, zeker na een lange dag slenteren door de binnenstad. Prima plek om je ervaringen op te pennen in je reisdagboekje. 

Naar boven

Mooi ingericht boekencafé waar je lezers en schrijvers ontmoet en boeken uit de kast trekt. Kammerstraat 6, www.lebalinfernal.gent

Naar boven

De prachtplek waar wij net als Herman Brusselmans wel elke dag onze koffietjes willen drinken. Goeie lunch en bieren! Het terras is een ideale plek om mensen (schrijvers) te kijken. Sluizeken 8, http://simon-says.be/nl. Ze verhuren ook een paar kamers.

Naar boven

Eetcafé aan de Leie dat de herinnering aan Multatuli in ere houdt. In een voormalige directeurswoning, met een bruin interieur en een groot binnenterras. Huidevetterskaai 40 www.eetkaffee-multatuli.be

Naar boven

Dreupelkot, de jeneverkroeg van Gent,  waar ze 215 soorten jenevers hebben. Verplichte stop! 

Naar boven
Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan