Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Rust en ruimte fietsroute | Een mooie impressie | ANWB

Logo https://reizen.anwb.nl/rust-en-ruimte-fietsroute

Rondom Kootwijk liggen glooiende bossen, waaraan De Veluwe zo herkenbaar is. Maar ook heidevelden, met bijzondere planten als heidespurrie, zandzegge en ruig haarmos dat in de herfst en winter groen is maar in de lente een rode tint aanneemt, zijn er in overvloed.

Naar boven

Vanaf je startpunt is het niet ver fietsen voordat je bij de prachtige Schaapskooi van Hoog-Buurlo aankomt. Verscholen in het Ugchelse Bos, tref je een kleine nederzetting aan midden in de eiken- en beukenbossen. Op deze plek verblijft 's nachts een kudde Veluwse heideschapen, die overdag de heide begraast.

Naar boven

Je fietst verder en ziet een duidelijke verandering in de natuur. Hier liggen de heidevelden en stuifzandgebieden en zijn duidelijk minder dichte bossen te vinden. Geniet van de mooie vergezichten en prachtige omgeving waar je doorheen fietst.

Naar boven

Via een oude molen kom je bij een luisterpunt van de Liberation Route: L56: De Slag om Otterlo. Hier kun je luisteren naar het indrukwekkende verhaal van de “laatste grote slag” in Nederland die bij Otterlo plaatsvond. Ook nadat de Duitsers waren teruggedrongen is hier volgens deze geschiedenisles nog onverwacht hevig gevochten. Dat kun je je nu niet meer voorstellen!

Naar boven

Fiets verder in de richting van Jachtslot St. Hubertus. Dit bijzondere gebouw werd zowel van binnen als buiten in 1914 ontworpen door de beroemde architect H.P. Berlage en is het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller.

Naar boven

Startpunt:
Van der Valk Hotel Apeldoorn – De Cantharel
Van Golsteinlaan 20
7338 GT Ugchelen

Lengte:
54 kilometer

Duur:
3:30

Knooppunten:
startpunt - 43-93-92-69-12-02-13-14-49-25-73-70-71-81-36-37-40-41-42-43 - startpunt

Naar boven
Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan