Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Tips stedentrip Sevilla | Bekijk onze multimedia special | ANWB

Logo https://reizen.anwb.nl/stedentrip-sevilla

Met de komst van Metropol Parasol gaat de stad van moors keramiek, kerken en Carmen een nieuwe fase in. Minder folkloristisch, vol ambitie. ‘Alsof je op een wolk boven de stad loopt.’

6 redenen om deze heerlijke nazomerstad te ontdekken. Vamos!

Naar boven

Sevilla is de hoofdstad van de regio Andalusië. Er wonen 720.000 mensen, vergelijkbaar met een stad als Rotterdam.  

Naar boven

Hier schijnt ze haar wortels te hebben: in Andalusië. De flamenco is eeuwen geleden meegenomen door zigeuners uit India en gaandeweg geworden tot wat het is: een waaier van rauwe zang, virtuoos gitaarspel, ritmisch handgeklap en driftig stampen van de voeten.....

Naar boven

.... Behalve trots is de flamenco elegant. Vooral de arm- en handgebaren vloeien prachtig in elkaar over: een erfenis uit India. Heel toevallig passeren we een flamenco-schooltje in de volkswijk Macarena. Staand in de deuropening zijn we getuige van de warming-up, waarbij slechts met de handen wordt geklapt. Steeds sneller.

Naar boven

De grote ontdekkingsreiziger, die vanuit Sevilla in 1492 vertrok om de Nieuwe Wereld te ontdekken, ligt begraven in de kathedraal van Sevilla.

Naar boven


Feitelijk is alles in de stad erop gericht de hitte buiten te houden. Winkelstraten zijn overkapt met katoenen doeken, de ramen bedekt met riet, geen terras zonder parasols en op de pleinen is het vechten om een bankje in de schaduw. Architect Jürgen Mayer bedacht derhalve ook een parasol. Een reuze parasol. We staan op het hoogste punt: op 30 meter boven de stad. Nog even en het licht kleurt langzaam violet. De kathedraal is vanaf hier goed te zien met haar klokkentoren....... 

Naar boven..... Je ziet de wijk Triana aan de overkant van de rivier, Sevilla’s vele bruggen, waaronder een kopie van onze Erasmusbrug. Je ziet koepels van basilieken, maar ook zwembaden op dakterrassen. Wat je hoort is de stad zelf. 

Naar boven

......Hoge kinderstemmetjes en geflirt van meisjes in kort afgeknipte spijkerbroeken. Mayer heeft gelijk: het is alsof je op een wolk loopt. Een roze wolk boven een stad om verliefd op te worden. Ma Sevilla adorée!

Naar boven

Ontbijt: vaak is dit toast met ham, tomaat of kaas, jus en goede koffie con leche. Specialiteit in Sevilla: café Bom Bon, espresso met gecondenseerde melk. Erg zoet. Lunch: Sevillanen lunchen met cerveza & tapas rond 15.00 uur en rond 17.00 uur is het tijd voor wat zoets. Dan stromen theesalons en banketbakkers vol.

Naar boven Alameda d Hércules, vroeger een louche buurt, nu up & coming met veel trendy bars, ook populair in de gay-scene. Anders is het in de ‘toeristische’ wijk Santa Cruz. Daar kun je geen steeg inslaan of je wordt er bedolven onder synthetische flamenco-jurkjes in felrood met zwarte polkadots. Aangenamer en volkser is de wijk (barrio) Macarena.

Naar boven

Naar boven

Naar boven

Voor- en najaar zijn prima te doen qua temperatuur. Onze voorkeur gaat uit naar het voorjaar als de oranjebloesem de stad parfumeert. Hartje zomer is het echt te heet in Sevilla, als de temperatuur soms kan oplopen tot 40 graden, maar aanvoelt als 50 graden!

Naar boven
Naar boven

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan