Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Tour de France 2018

Logo https://reizen.anwb.nl/tour-de-france-2018

Noirmoutier-en-l'Île - Fontenay-le-Comte

De eerste etappe van de Tour de France van 2018 start op de Passage du Gois. Een weg die soms onder water staat. In 1999 had het glibberige wegdek nog een massale valpartij tot gevolg. 
Lees meer over etappe 1.

Naar boven

Mouilleron-St.-Germain – La-Roche-sur-Yon

La Roche 
is zeker een bezoek waard, maar wij prefereren La Rochelle, 75 km verderop. Een eeuwenoude havenstad. Slenter tussen markt en haven, proevend van wijn, kaas en oesters.
Lees meer over etappe 2.

Naar boven


Cholet – Cholet

Ploegentijdrit rond Cholet, wat dit plaatsje vandaag the place to be maakt. Maar véél bezienswaardiger is Nantes, 65 km verderop. Een stad met vele musea & galeries, klassieke & moderne architectuur, 100 terrasjes & 1 grote olifant.
Lees meer over etappe 3.

Naar boven

La Baule – Sarzeau

Nabij la Baule in Saint-Nazaire vind je Escal’Atlantic, een museum van nu over de oceaanstomers van weleer (vol vertrekkende gelukzoekers) én het strandje waarop Jacques Tati zijn komische film Les Vacances de Monsieur Hulot (1953) maakte.
Lees meer over etappe 4.

Naar boven
5 Quimper

Lorient – Quimper

Finishplaats Quimper bezit Efteling-achtige straatjes vol vakwerkhuizen, met daarin winkeltjes met koffie & thee, boeken, delicatessen, wijn, et cetera. ‘Historisch monsieur? Jazeker, de Romeinen handelden hier al in zout en vis.’
Lees meer over etappe 5.

Naar boven


Brest – Mûr-de-Bretagne

Vandaag ligt de streep ligt op de Mûr-de-Bretagne (stijgingspercentage 6,9% en 2 km lang), midden in het mooie Bretonse binnenland. Nóg spectaculairder is de kust: beukende zee, giga-getijdenverschillen en bizar gevormde rotsen.
Lees meer over etappe 6.

Naar boven
7 Chartres


Fougeéres - Chartres

Gelooft de Tour in god? Het moet haast wel, gezien de aankomsten in Quimper, Chartres, Amiens en Parijs. Stuk voor stuk steden met uiterst imposante kathedralen. Deze van Chartres stamt uit de 12de en 13de eeuw.’ 
Lees meer over etappe 7.

Naar boven


Dreux – Amiens

Zoals gezegd, naar Amiens kom je voor de kathedraal, het grootste gotische godshuis van Frankrijk. Toch tippen we ook Saint-Leu, een wijk met vele kanalen, rijk aan kunstgalerieën, boek- & antiekwinkels en knusse terrasjes. 
Lees meer over etappe 8.

Naar boven


Arras – Roubaix
De finish is vandaag in het Vélodrome van Roubaix, een Ville d’Art et d’Histoire. Waar de sneltram je in 20 minuten naar het hart van zusterstad Lille zoeft. Ook weer zo mooi. Maar het allermooiste plein ligt vandaag in Arras, de startplaats.
Lees meer over etappe 9.

Naar boven


Annecy – Le Grand-Bornand

Vandaag trekt de Tour de Alpen in. Kun jij ook! Op een e-bike kunnen ook minder getrainde goden in de bergen fietsen. En een e-bike huren, kan hier overal.
Lees meer over etappe 10.

Naar boven


Albertville – La Rosière

Finishplaats La Rosière is niet het mooiste plekje van de Franse Alpen. Vandaar onze tip: rij een stukje verder, naar Bonneval (Frankrijks hoogstgelegen dorp) en ga 1 of 2 dagen wandelen. Boven de boomgrens naar het Cirque des Evettes.
Lees meer over etappe 11.

Naar boven


Bourg-Saint-Maurice – Alped’Huez


Een loodzware bergetappe vandaag. Onze tip: bezoek Briançon. Om in een café voor de tv te gaan zitten, om de kerk en fortificaties van Vauban te bewonderen of om je in de Église des Cordeliers te vergapen aan de her-ondekte fresco’s uit de 15de eeuw. Très belle!
Lees meer over etappe 12.

Naar boven


Bourg d’Oisans – Valence

Waarom in Valence stoppen? Nou, om te flaneren langs de Haussmangevels, de Peynet-kiosk, de Place de la Pierre en het Huis der Hoofden. En daarnaast is Valence een fijne uitvalsbasis voor de lavendelvelden van de Drôme.
Lees meer over etappe 13.

Naar boven


Saint-Paul-Trois-Chateaux – Mende

Mende
is een oude stad, tjokvol monumenten. En buiten de middeleeuwse muren vind je de Gorges du Tarn en de Causses Cévennes, grote kalkplateaus, waar je prettig kunt wandelen. Dat kan zelfs met een ezeltje, bijvoorbeeld over de Stevenson-Trail.
Lees meer over etappe 14.

Naar boven


Millau – Carcassonne

De Romeinen bouwden de eerste muren om Carcassonne, een vestingstad aan de Via Aquitania, de handelsroute tussen Méditerranée en Atlantische Oceaan. En nu is Carcassonne, na Parijs en Mont-Saint-Michel, de derde grootste toeristische trekpleister van Frankrijk.
Lees meer over etappe 15.

Naar boven


Carcassonne – Bagnères-de-Luchon

De Tour trekt de Pyreneeën in. En dit gebergte kun je ook echt in. Via de Grotte de Niaux, met helm en lamp. Tot waar holbewoners 12.000 jaar geleden met steenkool, dierenvet en veldspaat bizons, paarden en geiten tekenden. 
Lees meer over etappe 16.


Naar boven


Bagnères-de-Luchon – Col de Portet


Terwijl de renners over het asfalt zwoegen, kuieren wij door Bagnères-de-Luchon. Tussen thermen in belle époque panden. Al meer dan 2000 jaar wordt hier gekuurd. Door koningen, prinsen en gewone stervelingen.
Lees meer over etappe 17.

Naar boven


Trie-sur-Baïse – Pau, 172 km

De regio Midi-Pyrénées telt vele hoogtepunten. Zoals? Het Cirque de Gavernie, een gigantisch  keteldal. Pau, een oude stad met bergzicht. Of de 2.877 meter hoge Pic du Midi, met een observatorium onder ontelbare sterren. 
Lees meer over etappe 18.

Naar boven


Lourdes – Laruns


Vandaag de koninginnenrit, over 3 topcols:  Aspin-Tourmalet-Aubisque. Startplaats: Lourdes. Vol souvenir-shops met prularia en vaak onuitstaanbaar druk. Maar er is iets meer. Je ziet het op de gezichten van de pelgrims. Wat precies? Tja… 
Lees meer over etappe 19.

Naar boven


Saint-Pée-sur-Nivelle – Espelette

Tijdrit in Frans-Baskenland. Vlakbij drie bezienswaardige badplaatsen: Biarritz, Bayonne en (onze favoriet) St.-Jean-de-Luz. Ooit vissersdorp, daarna piratenstad en wie nu hier op de Plaza Louis XIV zit, die denkt al gauw: ‘Hoezo tijdrit vandaag?’
Lees meer over etappe 20.

Naar boven


Champs-Élysées (Parijs)

Neem de ANWB-gids Ontdek Parijs mee, met uitneembare kaart. Want juist een kaart maakt verdwalen mogelijk. Zodat je dat ene terrasje vindt, dat zelfs wij niet kennen. Santé!
Lees meer over etappe 21.

Naar boven
Naar boven

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan