Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Wandelen in Frankrijk: de mooiste gebieden

Logo https://reizen.anwb.nl/wandelen-in-frankrijk-de-mooiste-gebieden
wandelen frankrijk

Op wandelvakantie naar Frankrijk? Ter inspiratie nemen we je mee langs de 10 mooiste wandelgebieden van noord naar zuid.

Naar boven
wandelen normandië frankrijk

Tussen Etretat en Fécamp in Normandië liggen de spectaculaire kliffen van de Côte d'Albâtre, de Albasten kust. Hier eindigt het zacht glooiende mergelland van de Pays de Caux abrupt in een smaragdkleurige zee. Wandel langs de kilometerslange krijtwitte kliffen, door bloemrijke velden en kleine havenstadjes.

Naar boven
wandelen bretagne frankrijk

Overal in Bretagne is het mooi wandelen, maar de bizarre rotsformaties van het deel dat bekend staat als 'Roze Granietkust' tarten ieders fantasie. En soms zelfs de wetten van de zwaartekracht. Een slingerend kustpad voert je hier langs diepe rivierarmen, fraaie baaien met gele zandstranden, prachtige haventjes en ontelbare eilandjes voor de kust die bij laag water te voet zijn te bereiken.

Naar boven
wandelen bourgondië frankrijk

De herfst is een ideale tijd voor een wandeling in Bourgondië. In het zuiden kun je wandelen door de beroemde wijnstreek, van dorp naar dorp, als de druiven net geoogst zijn en de ranken prachtig verkleuren. In het noorden van deze op en top Franse regio vind je één van Frankrijks mooiste loofwouden: dat van het regionale natuurpark de Morvan.

Naar boven
wandelen jura frankrijk

De Jura is een middelgebergte, waarvan de westelijke helft in Frankrijk ligt en de andere kant in Zwitserland. Witte kalkrotsen, het canyonachtige landschap in het dal van de Doubs, wilde riviertjes, majestueuze sparrenbossen en niet eens zo heel veel toeristen. Rust, ruimte en uitdaging zijn de troeven van de Jura. En in bijna elke hut of gîte kun je genieten van een kaasfondue.

Naar boven
wandelen mont blanc frankrijk

De Mont Blanc behoeft eigenlijk geen introductie, de naam alleen al roept betoverende beelden op bij iedere bergwandelaar. De hoogste berg van de Alpen beklimmen is een ware expeditie op zich, maar ook op de flanken rondom, zoals in de vallei van Chamonix, kun je vele prachtige bergtochten maken met uitzicht op de reuzen van het Mont Blanc gebied.

Naar boven
wandelen cantal frankrijk

Natuur, verrassend veel groen, een keten van oude vulkanen, rust en ruimte zijn de sleutelwoorden voor een wandelvakantie in het regionale natuurpark 'volcans d'Auvergne'. Toppen tot ruim 1.800 meter, diepe ravijnen en schone lucht zorgen voor een intense wandelervaring in het hart van Frankrijk.

Naar boven
wandelen vercors frankrijk

De Vercors is een kalksteen massief in de regio Rhône Alpen. De Vercors kenmerkt zich door contrasten: ruigheid en lieflijkheid, dichte bossen en weidse uitzichten. De Vercors is een hoogvlakte (gemiddelde hoogte 1.500 m.), maar denk niet dat het er vlak is! Het is flink heuvelachtig en heeft vele bergtoppen. Mont Aiguille (2.087 m., de tafelberg in het midden van de foto) is misschien wel de bekendste.

Naar boven
wandelen ecrins frankrijk

Het Massif des Écrins is een van de mooiste gebergten van West-Europa. De meeste bergtoppen halen de vierduizend-meter-grens niet. Maar qua dimensies en ruigheid zijn ze bijna ongeëvenaard in de Alpen. Het grootste deel van de Écrins behoort tot het Parc National des Écrins, dat het meest uitgestrekte nationale park van de Franse Alpen is.

Naar boven
wandelen cevennen frankrijk

Het Parc National des Cevennes in het zuiden van Frankrijk is onderdeel van het Centraal Massief. Een dunbevolkte, ruige streek met veel verstopte dalen met wilde beken en intieme plekjes, diepe kloven en fraaie natuurstenen dorpjes. Hoogste top is de 1.702 m. hoge Mont Lozère.

Naar boven
wandelen mercantour frankrijk

De Alpes Maritimes, waar het nationale park Mercantour onder valt, is de zuidelijkste uitloper van de Franse Alpen. Een minihooggebergte met uitzicht op de Middellandse Zee en veel kans op goed weer. De parel van de Mercantour is de Vallée des Merveilles met drie smaragdkleurige bergmeren en rood, deels roestbruin gesteente. De kleurenpracht is er uitzinnig.

Naar boven
Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan