Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Wandelen in Italië | SPECIAL over de mooiste wandelgebieden | ANWB

Logo https://reizen.anwb.nl/wandelen-in-italie-de-mooiste-gebieden

Op wandelvakantie naar Italië? Ter inspiratie nemen we je mee langs 8 mooie wandelgebieden van noord naar zuid.

Naar boven
wandelen dolomieten italië

De Franse geoloog Déodat de Dolomieu ontdekte dat het naar hem vernoemde Dolomiet gesteente anders is samengesteld als 'gewoon' kalksteen. Hierdoor erodeert het gesteente ook anders en konden de karakteristieke, steile rotswanden ontstaan, zoals van de Drei Zinnen (Tre Cime) op de foto.

Naar boven
wandelen valle d'aosta italie

In de schaduw van beroemde bergreuzen als de Matterhorn en de Mont Blanc ligt het imposante Valle d'Aosta. Een groene bergvallei met middeleeuwse dorpjes, groene bergflanken en besneeuwde en vergletsjerde bergtoppen. Je vindt hier ook het oudste nationale park van Italië: Gran Paradiso.

Naar boven
wandelen piemonte italie

In Piemonte (met hoofdstad Turijn) vind je zowel hooggebergte als mooie heuvellanden om in te wandelen. De bergvalleien in het noorden behoren tot de eenzaamste en stilste van de hele Alpen. De traditierijke en heuvelachtige Langhe streek doet een beetje denken aan Toscane en staat bekend als bakermat van de 'slow food' beweging.

Naar boven
wandelen cinque terre italie

Volg de beroemde Ligurische kust en ontdek al wandelend de Cinque Terre: de vijf mooiste dorpjes van de 'Bloemenrivièra', die onderling alleen per trein verbonden zijn én via een mooi kustpad dat voortdurend uitzicht biedt op de zee. En natuurlijk op de prachtige bloemen overal!

Naar boven
wandelen toscane italie

Middeleeuwse vestingstadjes, wijn- en olijfgaarden, cypressenlanen, eikenbossen en prachtige dorpjes. Van oude pelgrimswegen tot karrenpaden, al wandelend beleef je het befaamde Toscaanse landschap op zijn mooist.

Naar boven
wandelen abruzzen italie

De majestueuze, lichtgrijze bergmassieven van de Abruzzen, met kale toppen en bloemenweiden en oude beukenbossen op de flanken, vormen het laatste stukje echte wildernis van Italië, waar wolf en beer nimmer zijn verdreven. Je vindt hier de hoogste toppen van Apennijnen en diverse natuurparken, zoals Majella en Gran Sasso.

Naar boven
wandelen sardinie italie

Het grootste eiland in de Middellandse Zee is minder bergachtig dan het naburige Corsica, maar niet minder ruig. Heuvels worden onderbroken door sterk verweerde bergketens, zoals de granieten Monte del Gennargentu en de kalkstenen Supramonte. Een eiland vol avontuur waar je paradijselijke stranden helemaal voor jezelf vindt en waar wandelen nog een beetje pionieren is.

Naar boven
wandelen sardinie italie

De geschiedenis van Sicilië is gemaakt door roemruchte volkeren als de Grieken, Romeinen en Byzantijnen. Even turbulent is geologische geschiedenis, die een grote variatie aan landschappen heeft achtergelaten: vurige vulkanen naast zacht glooiende heuvels en kalkplateaus met diepe kloven. Tip: bezoek ook de nabijgelegen Eolische eilanden, elk kleine wandelparadijsjes op zichzelf.

Naar boven
Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan