Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Wandelen in Oostenrijk: de mooiste gebieden

Logo https://reizen.anwb.nl/wandelen-in-oostenrijk-de-mooiste-gebieden
wandelen oostenrijk

Op wandelvakantie naar Oostenrijk? Ter inspiratie nemen we je mee langs de 11 mooiste wandelgebieden.

Naar boven
wandelen in dachstein

De Dachstein is een imposant kalksteen massief in Centraal-Oostenrijk. Met gletsjers rond de hoogste top. En aan de zuidkant een gigantische rotswand, die over een lengte van 4 kilometer tussen 800 en 1.000 meter steil omhoog rijst. Voor de wandelaars die onderaan over de almweides lopen een indrukwekkende aanblik en voor klimmers een grote uitdaging.

Naar boven
wandelen grossarltal

In het Großarltal vind je een landschap van glooiende almweides afgewisseld met naaldbossen en grasbergen. Door de geïsoleerde ligging heeft het hooggelegen dal zijn oorspronkelijke karakter kunnen bewaren. In de ongeveer 40 almhutten worden ´s zomers de koeien gemolken en kunnen wandelaars zich tegoed doen aan zelfgemaakte producten.

Naar boven
wandelen hohe tauern

Met 266 drieduizenders en 342 gletsjers biedt het nationaal park Hohe Tauern veel fascinerende landschappen. De geologische opbouw van het gebergte is ongewoon gecompliceerd. Dat maakt het landschap zo aantrekkelijk: van loodrechte rotswanden en messcherpe graten zijn er alle overgangen te vinden tot aan glooiende grasbergen en moerassen. Dan weer steile puinhellingen en gletsjers, dan weer hoogplateaus en bergmeren.

Naar boven
wandelen kitzbuheler alpen

De Kitzbüheler Alpen hebben overwegend het karakter van een middelgebergte en worden vanwege hun glooiende verschijning ook grasbergen genoemd. Het Kreuzjoch is met 2.558 meter de hoogste berg van de Kitzbüheler Alpen. Ondanks de grillige bergtoppen en steile rotswanden, zijn de Kitzbüheler Alpen uitermate geschikt om ´s zomers te wandelen en ´s winters te skiën.

Naar boven
wandelen milstatter see

Het wandelgebied rondom één van de grootste meren in Karinthië geldt als een juweel. De glooiende en ronde vormen van de bergtoppen, de zogenoemde nocken, beloven veel genot met weinig moeite. De boomloze toppen zijn vaak met gras begroeid waardoor ze een goedmoedig karakter hebben en zonder gevaar bewandeld kunnen worden.

Naar boven
wandelen wilder kaiser

Wie de architectuur van de markante rotstorens van de Wilder Kaiser ziet, begrijpt dat dit kleine gebergte tot de favorieten van wandelaars en bergbeklimmers hoort. De grillig gevormde toppen, pieken en graten reiken tot zo’n 2.400 meter hoog en bestaan uit kalkgesteente, waardoor ze sterk doen denken aan de Dolomieten.

Naar boven
wandelen montafon

Het dal van Montafon ligt in het uiterste westen van Oostenrijk, tegen de Zwitserse grens. Het wordt omringd door drie gebergtes: het Rätikon met zijn markante kalkformaties, de Silvretta met de 3.312 meter hoge Piz Bruin als hoogste berg en enkele gletsjers, én de idyllische bergen van de Verwallgroep, waar ondanks de aanwezigheid van een aantal skigebieden ook nog veel ruimte is voor ongerepte natuur.

Naar boven
wandelen oetztal

Het Ötztal heeft een veelzijdig landschap: van uitgebreide boomgaarden en graanvelden tot 250 bergtoppen boven de 3.000 meter in de hoogste regionen. Het 65 kilometer lange dal bestaat uit vijf verschillende plateaus oplopend in hoogte, wat talrijke wandelmogelijkheden schept. Van eenvoudige dalwandelingen tot meerdaagse huttentochten over gletsjer.

Naar boven
wandelen schladminger tauern

De Schladminger Tauern, op de grens tussen Salzburg en Steiermark, is een gebergte in de centrale Oost-Alpen. Veel bergen halen hier een hoogte van ruim boven de 2.500 meter. Overal in de Schladminger Tauern liggen talrijke grotere en kleinere bergmeertjes en ruisende watervallen tussen het donkere gesteente, wat dit gebergte tot het waterrijkste in de Oost-Alpen maakt.

Naar boven
wandelen stubaital

Het Stubaital hoort ongetwijfeld bij de top tien van Oostenrijks mooiste dalen. Het groene dal met z’n symmetrische vormen en vrij zicht op de met gletsjers bedekte bergtoppen spreekt al decennia tot de verbeelding. Het dal begint iets ten zuiden van Innsbruck en loopt 35 kilometer door tot aan de Alpenhoofdkam met de vele gletsjers. De hoogste berg is de Zuckerhütl met 3.507 meter.

Naar boven
wandelen zillertal

Het Zillertal, tot slot, is bekend als wintersportgebied. Maar wie denkt alleen maar tussen liftmasten te moeten wandelen, zit er behoorlijk naast. Er is voldoende ruimte voor ongerepte natuur. Zo neemt alleen het Naturpark Zillertaler Alpen zo´n 35% van het dal in beslag. De brede dalbodem, het hooggebergte van het natuurpark Zillertaler Alpen en het eeuwige ijs van de Hintertuxer en Zillertaler gletsjers bieden voor iedereen de passende wandelingen.

Naar boven
Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan