Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Wandelen in Spanje | SPECIAL over de mooiste gebieden | ANWB

Logo https://reizen.anwb.nl/wandelen-in-spanje-de-mooiste-gebieden

Op wandelvakantie naar Spanje? Ter inspiratie nemen we je mee langs acht mooie wandelgebieden van noord naar zuid.

Naar boven
Wandelen in Ordesa Spanje

De Ordesa vallei ligt in de Pyreneeën. De steile en hoge kalkwanden geven wandelaars hier een nietig gevoel. Op de bodem van het dal loopt de wilde Rio Arazas, met watervallen en woeste stroomversnellingen. Met recht wordt dit 'de Grand Canyon van Europa' genoemd.

Naar boven
aigüestortes wandelen spanje

Ook in de Pyreneeën ligt het nationale park Aigüestortes. Je vindt hier veel kraakheldere bergmeren aan de voet van scherpe, granieten bergtoppen. Een ruw en ongepolijst terrein met de allure van een echte wildernis.

Naar boven
wandelen Picos de Europa Spanje

In het noordwesten van Spanje ligt de Picos de Europa. Dit grillige karstgebergte bestaat uit drie massieven die door kloven zijn gescheiden. Een ruig en besloten maar waanzinnig mooi gebied, waar zelfs wolven en beren hun huis vinden. De Torre Cerredo (hier in het midden) is met 2.648 m. de hoogste top.

Naar boven
wandelen sierra de guara spanje

Het natuurpark Sierra de Guara ligt aan de voet van de Pyreneeën. Het staat bekend om de spectaculaire kloven. Rond de steile rotsen kun je gieren zien rondcirkelen. Een schaars bevolkt gebied, waar je je een beetje ontdekkingsreiziger kunt voelen.

Naar boven
wandelen sierra de montsant spanje

Op slechts twee uur rijden van Barcelona ligt een paradijselijk gebied dat te mooi is om onbekend te blijven: de Sierra de Montsant. Het gebergte bestaat uit enorme kloven (barranco’s), gortdroge plateaus en talloze kerkjes en kapellen die vaak diep in de rotsen liggen.

Naar boven
wandelen mallorca spanje

Terwijl massa's toeristen de stranden in het zuiden van Mallorca bevolken, vind je nog stilte en ruimte voor natuur in het noorden van het eiland. Het kustgebergte van de Serra de ­Tramuntana is een waar wandelparadijs.

Naar boven
wandelen andalusië spanje

In Andalusië kun je jaarrond wandelen. In de zomer op de besneeuwde flanken van de Sierra Nevada, in de lente in de betoverend mooie Alpujarras of Sierra de Grazalema en in de wintermaanden aan de warme Cabo de Gata. Op de zuidelijkste provincie van Spanje raak je niet snel uitgekeken.

Naar boven
wandelen canarische eilanden spanje

De Canarische Eilanden liggen in de Atlantische Oceaan ten westen van Marokko. Hier kom je bomen en planten tegen die nergens anders op aarde groeien. Je wandelt door nevelbossen, diepe vulkaankraters, over zwarte stranden en boven de wolken.

Naar boven
Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan